Personvernregler

Bruk av informasjonskapsler


Informasjonskapsler er et stykke data i form av tekst eller tall som lagres lokalt på din datamaskin når du besøker nettstedet. Vi benytter oss av informasjonskapsler for å få informasjon om blant annet hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Dette er opplysninger som blir benyttet til intern statistikk, og brukt til å forbedre nettstedet og din brukeropplevelse. Opplysningene behandles i avidentifisert form, noe som betyr at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Vi kan benytte generell statistikk, brukeratferd og informasjon fra brukerundersøkelser i forbindelse med annonsering eller annen markedsføring. Slik informasjon vil ikke inneholde identifiserbare personopplysninger som eksempelvis navn, kontaktopplysninger eller bestillingsummer/kundenummer.

Ved å besøke våre domener samtykker du samtidig til at vi kan benytte informasjonskapsler. Dersom du ønsker å deaktivere bruk av informasjonskapsler, kan du gjøre dette i innstillingene på din nettleser. Vi gjør oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler kan medføre en noe dårligere brukeropplevelse.

Oppskrift for din nettleser finner du i lenkene under:


GOOGLE

Gjennom Google Analytics samles informasjon om hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor lenge besøket ditt varer, antall besøk og hvilken link fra hvilken side du fulgte for å komme til vår nettside. Det er også mulig å se områdelokasjon, hvilken nettleser og enhet besøkende av nettsiden bruker. Vi anonymiserer både IP-adresser og eventuelle transaksjonsnumre, slik at det ikke er mulig å spore din identitet.

I Google Analytics benytter vi standardinstillingene på 26 måneder når det kommer til lagringstid av data. Vi lagrer data i 36 måneder. Dette er kun snakk om generelle bevegelser på nettstedet og ikke personlig informasjon. Alle informasjonskapsler slettes på din enhet etter 6 måneder, så fremt du selv ikke deaktiverer eller sletter disse.  All data som er eldre enn grensen som er satt, vil bli merket for permanent sletting, og vil ikke lenger være tilgjengelig for oss eller Google. Grunnen til at enkelte nettsteder ønsker å beholde slik informasjon i lengre tid, er for å få et korrekt bilde av segmentering og andre dimensjoner når man ønsker å se på data lenger tilbake i tid. Les mer på www.google.com/analytics

Vi sporer også hendelser på vårt nettsted ved hjelp av Google Tag Manager. Her benytter vi anonymiseringsskript slik at det ikke er mulig å spore din identitet. Informasjonen behandles av Google og brukes til å generere besøksstatistikk og rapporter som gir oss en indikasjon på hvordan våre kunder bruker nettsiden. Vi bruker denne tjenesten for å få en analytisk forståelse av hvordan våre kunder bruker nettsiden. Tallene brukes til kontinuerlig forbedring av innhold og i videreutvikling av nettsiden.

Vi benytter Google Display Advertising. Nettstedene kan benytte egne målrettede annonser mot tidligere besøkende av nettsiden i Google sitt displaynettverk, søkenettverk og samarbeidspartnere. Dette kalles remarketing og brukes til å gjøre annonser mer relevante for den enkelte bruker basert på tidligere interesser på og bruk av nettstedet. I henhold til Google sin personvernpolitikk samles det ikke inn eller brukes informasjon som kan brukes til å identifisere individer. Du kan reservere deg mot målrettede Google Display Network annonser her: https://www.google.com/settings/ads