Nysirkus Bjerke

Nysirkus Bjerke
Høsten 2021

Nysirkus Bjerke ble opprettet høsten 2007 og er et sted for nyskapende aktiviteter, opplevelser og kreativ utfoldelse, og et åpent tilbud for barn og unge hvor de kan delta uavhengig av bakgrunn eller funksjonsnivå. Nysirkus Bjerke er støttet av Barne-likestillings- og inkluderingsdepartementet gjennom Barne- ungdom- og familedirektoratet og Oslo Kommune.

Dette er en levende møteplass hvor den sceniske og pedagogiske virksomheten går hånd i hånd, med en dynamisk miks av kunstneriske uttrykk, kreativt kaos og sosialt engasjement.

Med elementer fra både sirkus, dans, teater, lyd, lys og videoproduksjon, knyttes ulike uttrykk sammen til spennende kurs, aktiviteter, workshops, prosjekter, events og forestillinger.
Nysirkus Bjerke er Oppvekst- og Kulturavdelingens storsatsing der kulturarbeid benyttes som metode for styrking av bydelens oppvekstmiljø. Nysirkus er glede, galskap, fysisk trening og en møteplass der du får venner fra hele bydelen.

Fra september 2016 ble alle kurs- og kulturaktiviteter i Bydel Bjerke under Nysirkus Bjerke og kursene holdes på våre to møteplasser:
Kulturhuset Veitvet (Veitvet senter) og Kulturhuset Påbanen (Bjerkebanen).

Fra august 2017 flyttet Nysirkus Bjerke alle aktivitetene til Kulturhuset Veitvet.

Bydelens kulturarbeid er rettet mot barn og unge, og har som mål å tilby trygge og positive mestringsarenaer som gir mulighet for sosialisering, læring og mestring. Vi tilbyr et mangfold av gratis kurs for barn og ungdom i alderen 4 - 20 år.

Samarbeid med Oslo kulturskole

Nysirkus Bjerke og Oslo kulturskole har inngått et samarbeid om gratis kurs for barn og ungdom som bor eller går på skole i Bydel Bjerke.

 

Oslo Kulturskole skal høsten 2021 ha følgende kurs:

Gitarkurs
Alder: Fra 8 år

Onsdager fra kl. 16.00 -20.00
Oppstart uke 37, fra 15. september

Lærer: Vegard Dozko
Hvor: Kulturhuset Veitvet, Veitvetveien 8

Vi kommer til å dele påmeldte inn i grupper etter alder og ferdigheter.
Påmeldte blir kontaktet for å få tildelt tidspunkt for gitar undervisningen.

Påmelding med navn og etternavn til barn, alder, skole, klasse og kontaktinfo til foresatte sendes til: patrick.sorensen@kul.oslo.kommune.no

 

3D-animasjonskurs
Alder: fra 10 år

Torsdag kl. 16.00-17.00 Kurs A eller B
Torsdag kl. 17.30-18.30 Kurs A eller B
Oppstart: uke 37, fra 16. september

Lærer: Trym Horgen
Hvor: Kulturhuset Veitvet, Veitvetveien 8​

Påmelding med navn og etternavn til barn, alder, skole, klasse og kontaktinfo til foresatte sendes til:
patrick.sorensen@kul.oslo.kommune.no