Barber Shops

Barber Shops
Litt historie

Barber shops har lenge vært herrenes fristed. Her handler det om å slappe av og la ekspertene sørge for at nettopp du går ut derfra med den rette frisyren, enten det er ‘forretningsavslappet’, en ‘buzz-cut’ eller et ‘ansikt’.

Over tid har Barber Shops alltid hatt en plass i vårt samfunn, og det dateres tilbake til 5000 f.Kr.

For 6000 år siden ble frisørsnitt utført av Egyptian Nobility, ved bruk av skjerpet østersskjell og skjerpet flint. Vi har absolutt utviklet oss en del siden den tid.

I middelalderen gjorde frisører mer enn å klippe hår og barbere seg. De kledde også sår og utførte kirurgiske operasjoner og ble omtalt som frisørkirurger. I 1096 f.Kr. dannet frisørkirurger sin første organisasjon i Frankrike, og på 1300-tallet skilte frisører og kirurger yrket. Takk og lov for at de gjorde det. I 1450 offentliggjorde de denne separasjonen ved å uttale at ingen som utførte en kirurgisk operasjon kunne fortsette å være barberer, og omvendt. Imidlertid fikk barberere fortsatt trekke tenner. Så i 1745 ble det vedtatt et lovforslag som fullstendig skilte de to yrkene også.

Den berømte barberstangen som vi identifiserer oss med yrket, ble brukt til å representere den barbereren som en gang var frisørkirurger. Det røde på stangen representerer blod, det hvite for bandasjer og det blå for vener.

Når det gjelder barberhistorien, er det mye mer å lære, men i mellomtiden, hvorfor ikke besøke din lokale barbershop, nemlig her hos oss? Stikk innom Bastian og co. på B.A barberstudio. Her tilbyr de hårklipp, skjeggtrimming, tradisjonell barbering og deluxe behandlinger.

For full liste av be behandlinger finner du her: babarberstudio.com